​Kontakta oss för en offert på tel: 0722-122600

Ska vi ringa upp dig?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

 
 
 
 
Vissa fält är inte korrekt ifyllda

Kontakthjul från Kemper

Val av kontakthjul och deras påverkan på slipprocessen och slipbandet. Allmänna regler för val av kontakthjul kan endast skapas i mycket begränsad omfattning på grund av att själva arbetsstycket är huvudfaktorn. Å andra sidan är kontakthjulets inflytande betydande och minst lika stort som slipbandets. Slipbandets hållbarhet och fullständiga användning beror också på valet av lämpligt kontakthjul. Årtionden av erfarenhet av produktion och leverans av kontakthjul gör det möjligt för oss att ge viss information som kan användas som vägledning: Kontakthjulen med gummi- eller gjutet material(ELAX® GO… eller ELAX® V…) kan användas för vatten- eller oljebaserade samt för torrslipningsprocesser. Deras hårdhetsgrad, en viktig faktor för att uppnå det erforderliga resultatet, mäts i "Shore". Dessutom finns några vanliga beskrivningar tillgängliga, till exempel “extra mjuk” = Ca: 30 Shore, “soft” = Ca: 40 Shore, “medium” = Ca: 60 Shore, “hård” = Ca: 80 Shore och “extra hårt” = Ca: 90 Shore. Kontakthjul med textilkuddar får endast användas i torrslipningsprocessen. Det korrekta valet av hjulets spår är också av stor betydelse. Ett stort och brett spår fungerar aggressivt, därför är det logiskt att använda tillsammans med grova slipband. Kontakthjul med mjuk bana är bättre för finare slipband. Spårningen ”R” är en standardspårning för universalslipningsprocesser, medan den som kallas “L” hjälper till att uppnå en mer fin, jämn slipning. Förutom dessa två finns några andra typer av spår som vi kan rekommendera på begäran.

Oavsett om ni behöver ett nytt hjul eller vill göra en ombeläggning av ert befintliga hjul, så hjälper vi er att hitta rätt typ.

​För information om priser och leveranstid m.m kontakta oss på info@industri-support.se

DISCO CORNER

DISCO CORNER är en lamellrondell för bearbetning av kälsvetsar. Den unika radiella uppbyggnaden erbjuder snabb, aggressiv slipning med hög avverkning och lång livslängd.

Slipmedel: Zirkonkorund Z

Kornstorlek: P40,60,80,120

Material som kan bearbetas:

Stål, rostfritt stål (INOX)

Typ av bearbetning:

Slipning av kälsvetsar, fasning, gradning

Användningsrekommendation:

Bästa resultat uppnås med effektstarka vinkelslipar.​

​The Power of Purple Grain

Maximal avverkning med genomgående aggressiv slipprestanda och lång livslängd: "Purple Grain Single "och" Purple Grain Multi "- dessa allround verktyg har keramiska korn för tunga slipapplikationer. De två nya, ytterst kraftfulla slipskivorna kombinerar fördelarna med konventionella verktyg: aggressiviteten av en fiberrondell, jämnt slitage och lika säker och robust hållbarhet som en navrondell med mindre buller, vibrationer och damm. Purple grain skivorna förblir konsekvent aggressiva, ända ner till sista kornet, och uppnår en hög finish med sin kylande slip verkan, utan blå missfärgningar. Låt Purple Grain göra jobbet, inte dina armar! Lågt kontakttryck och mycket jämn gång säkerställer maximal arbetskomfort. Dessa fördelar gör det möjligt att nå nya höjder med vår beprövade iQ-serie när det gäller ergonomi. Stödrondell behövs inte för de två skivorna - det sparar kostnader och genererar tidsfördelar under verktygsbyten.

Turbotwister

​Turbotwister är en semi-flexibel slipskiva, lämplig för slipning och slutbehandling av plana och konkava ytor. Turbotwister erbjuder många funktioner som gör den till ett bra alternativ till klassiska navrondeller och lamellrondeller. Med den höga flexibiliteten i Turbotwister och den breda kontaktytan uppnås en bra ytfinish. Samtidigt förhindras oavsiktliga repor. Den förbättrade mixturen gör livslängden längre än vanliga slipskivor. Turbotwister erbjuder högre komfort tack vare flexibilitet, låga vibrationer, låg ljudnivå och lägre behov av tryck från operatören.

 • Precisionsslipning på svetsar.
 • Lämplig för plana, konvexa och konkava ytor.
 • Slipning av inre svetsfogar av stora rör eller tankar.
 • Precisionsslipning och verksamheter där en normalslipskiva gör alltför djupa repor.
 • Medium och fin ytbehandling.
 • Efterbehandling av gjutgods av någon form.
 • Slipning av svetsfogar på ståldörrar och fönster.

Lamellrondell finishing PRO 125mm

​Denna innovativa slipskiva från Globe består av två råvaror (slipduk & polernylon) bundna på en glasfiberstödplatta.


Med denna skivan kan du slipa ner svetsfogar som ger en perfekt finish i en enda operation med fantastiskt resultat. Perfekt för efterbehandling av rostfritt stål och ta bort TIG-svetsar, förberedning för att polera och efterbehandling av hörnfogar.

Den slipande duken är fri från järnoxid för att undvika kontaminering av rostfritt stål och den har ett lager med kylmedel för låg värmeutveckling.

Bästa resultat uppnås vid 6000 rpm

Finns i Grov, Medium och mycket Fin.

​CONE Konad Slipskiva med 15 ° vinkel

​Globe Cone gör det möjligt att slipa i horisontellt läge, eftersom de är tillverkade med en naturlig vinkel på 15 grader, för planslipning.

Dessa skivor kan också användas för normala slipoperationer. Kontaktytan i Globes Cone är mycket större än på en "normal" skiva.

Detta resulterar i en perfekt plan yta.

 • Högprestanda
 • Perfekt planhet av ytan som slipas
 • Bekväm och effektiv horisontell Slipning
 • Lång hållbarhet

​Kapskivor med keramiskt slipkorn

Dessa kapskivor tar slipprocessen till en helt ny nivå. Produkterna ger högre avverkning och längre livslängd än traditionella kapskivor. Denna produkt ger en helt unik prestanda med snabbare avverkning och längre livslängd samtidigt som de inte kräver samma tryck. Produkterna är framtagna för användning på järn, stål och rostfritt. Skivorna har ett järn-, svavel- och klor innehåll på under <0,1 % vilket ger ett renare resultat på rostfria material.

Vortex HT

Ventilerad efterbehandling

De särskilda kylspåren med stöd av den patenterade Vortex HT ger en kylande ventilationseffekt. Plastnavet ger högre styvhet under slipning. De innovativa HT flapparna ger optimal effektivitet med exceptionell hållbarhet genom att genomföra ett större antal implanterade flappar med ett mer lutande läge och mycket smalare implantat än de flesta vanliga lamellrondeller.

 • Kylning och ventilation effekt
 • 30% mer material tillgängligt
 • 30% mindre avfall genom smala implantat
 • Mycket lång livslängd
 • Konstant slipkapacitet

Service

Vårt mål är nöjda kunder och vi strävar alltid efter att erbjuda den bästa servicen.

Kontakta oss för att höra mer.

Kontakt​

Industrisupport Nordic AB​

Tel: 0722-122600

E-mail: info@industri-support.se

Adress​

Industrisupport Nordic AB

Almslättsvägen 24-50
231 98 Klagstorp